30.1.03

Kurtlar Vadisi 3. Bölüm -



"Polat Kurtlar Vadisi'ne giriyor..."

Elif evin önünde patlayan silah sesiyle irkilir. Camdan baktığında hiçbir şey göremez. Polat'la Aslan Bey sırra kadem basmıştır. Aslan Bey, yaptığı hamleyle Polat'ı duygu olarak da operasyona hazırlamıştır. Artık Polat, yeraltı dünyasında etkin bir isme sahip Duran Emmi'ye teslim edilebilecek durumdadır. Kaderin cilvesi Elif de Ömer Bey'in Duran Emmi'den yardım isteme teklifini kabul eder. Polat'la Elif'in hayat çizgilerini adeta "mafya" birleştirmiştir. Mahalleyi ele geçirmeye çalışan Şevko'nun karşısına Duran Emmi ve hemen yanında "yeğeni" süsü verilen Polat dikilir. "Kurtlar Vadisi"nde sıcak temas artık an meselesidir...

25.1.03

Kurtlar Vadisi - Memati (Gürkan Uygun)

Sokaklardan geldiği için fevri ve acımasızdır. Onun için sorun her zaman somut olmalıdır ve çözümler basittir. Olayların perde arkasıyla ilgilenmez. Polat Alemdar operasyonlarda Memati’yi sağ kolu olarak kullanır. Doğrudan sonuca ulaşma yeteneği Memati’nin en önemli özelliğidir...

Memati Baş, Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin ve Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin filmlerinin karakteridir.Gürkan Uygun tarafından canlandırılmıştır.

24.1.03

Kurtlar Vadisi - Süleyman Çakır (Oktay Kaynarca)

Süleyman Çakır (d. 1964 - ö. 8 Nisan 2004) Kurtlar Vadisi isimli dizide Hekimoğlu türküsüyle özdeşleşmesi ve Karadenizli olmasıyla Ordulu olduğu düşünülen Oktay Kaynarca tarafından canlandırılan karakterdir.

Küçük yaştayken cami avlusunda gözü önünde babasının vurulduğunu görmüş ve bundan sonra dünyaya hep nefretle bakmıştır. Babası öldükten sonra annesinin evde yaptığı pilav ve nohutu satarak hem kız kardeşi Derya Çakır'a hem de annesi Emine Çakır'a bakmıştır. Birgün zabıta gelip yasak yerde satış yaptığı için hem onu hem de kız kardeşini hırpalamıştır. Hırpalama sırasında zabıtanın kız kardeşine vurmasından dolayı gözü dönmüş ve zabıtayı ard arda bıçaklayıp öldürmüştür. Sonrasında cinayet suçundan hüküm giyip, hapse düşmüştür. Hapise düşünce annesi ve kız kardeşi açıkta kalmıştır. Bunun için ona Duran Şatıroğlu namı diğer Duran Emmi'yi bıçaklaması için teklif etmişlerdir ve o da annesi ve kız kardeşi kötü durumda olduğu için razı olmuştur. Duran Emmi abdest alırken elinde bıçakla onu öldürmeye gitmiş ancak babasının da abdest alırken öldüğü gözüne gelince yapamamıştır. Duran Emmi sayesinde mafyaya girmiş ve önemli bir mafya babası olmuştur. Sonra Laz Ziya'nın kızı Nesrin Yılmaz ile evlenmiştir.

23.1.03

Kurtlar Vadisi 2. Bölüm



"Ali, Polat olmuştur ama kalbi hala Elif diye atmaktadır..."


Kurtlar Vadisi'ne giriş operasyonu için start verilmiştir. Bunun için gerekli olan ise bir başka operasyondur: Estetik ameliyat. Ali, vücut olarak Polat olmaya hazırdır. Ama ya kalbi? Ali'nin mahallesinde acı hüküm sürmektedir. Elif zor günleri çalışarak atlatmayı denemektedir. Ömer Bey ve Nazife Hanım için evlatlarının kaybı büyük bir yıkımdır. Bir de mahallenin başına musallat olan arazi mafyası yok mu? Mafya cephesinde ise hem Çakır, hem Şevko kumarhane açılışı için izin beklemektedir. Sinirler gergindir... Aradan 40 gün geçmiştir. Polat zımba gibi ayaktadır. Ameliyatın sonucu mükemmeldir. Aslan Bey Polat'ı yeni kimlik bilgilerini imtihan etmek için zorlayınca görür ki mükemmel ameliyatın bir parçası eksik kalmıştır. Polat'ın kalbi değişmemiştir ve o kalp Elif diye atmaya devam etmektedir!

17.1.03

Necati Şaşmaz

Muhammed Necati Şaşmaz, ya da bilinen adıyla Necati Şaşmaz (d. 15 Aralık 1971; Harput, Elazığ), Zaza asıllı Türk sinema ve dizi oyuncusu, yapımcı.

Zaza kökenli olan Muhammed Necati Şaşmaz, Abdulkadir - Sahil Şaşmaz çiftinin oğludur. Asıl mesleği turizmcilik olan Şaşmaz, eğitimini tamamladı, ABD'de 6 sene kalan Şaşmaz, 2001 yılında bir süreliğine ailesini ziyarete geldiği sırada geri dönüş uçak biletini 11 Eylül 2001 tarihine aldı. Amerika'da yaşanan saldırılar sebebiyle uçağı Amerika'ya varamadan geri dönen Şaşmaz, sonradan ailesinin çekinceleri ve ısrarı üzerine Amerika'ya dönmekten vazgeçti. Hayatına Türkiye'de devam etme kararı alan Necati Şaşmaz, Ankara'da sigorta acentesi açtı. Çok geçmeden Osman Sınav'la bir iş görüşmesine oturdu. Kendisine bir yapımın senaryo ekibinde yer alması teklifi geleceğini beklentisi ile görüşmeye gitti. Osman Sınav'ın "Bir dizi düşünüyoruz, seni de başrolde düşünüyorum" sözlerine düşünmek istediğini söyleyen Şaşmaz, bir ay sonra teklifi kabul etti.

Kurtlar Vadisi - Polat Alemdar (Necati Şaşmaz)

İlişkileri deşifre edip, sistemi çökertmek üzere mafyanın içerisine girmiş, çetelerin “Küresel Güçler” ile nasıl işbirliğine girdiğine şahit olmuş, gizli bir devlet görevlisidir. “Kurtlar Vadisi – Pusu”da Polat Alemdar’ın misyonu yine akıl, cesaret ve organizasyon becerisi gerektirmektedir. Çünkü mücadele ettiği güçler, yarım asırdan beri ülkenin birçok yapılanmasına sızmış, derin ve küresel bir oyunun parçasıdır…

16.1.03

Kurtlar Vadisi 1. Bölüm




"Kurtlar Vadisi'nde ölmek en büyük maceradır...!"


Kurtlar Vadisi'nde; sokaklardan başlayıp, belli bir hiyerarşik bütünlük içinde kademe kademe yükselen ve en tepede son derece etkili bir "konseye" dönüşerek ülkeyi avucuna almayı amaçlayan çok güçlü bir mafya örgütü ile, o örgütle mücadeleye soyunanların serüvenleri anlatılır. Bu hem toplumsal hem de bireysel yansımaları olan serüvendir. Özel olarak yetiştirilen Polat; estetik bir ameliyatla sahip olduğu yeni yüzü ve yeni kimliğiyle alt basamakları tırmanarak mafya örgütünün içine sızdırılır. Bu, Kurtlar Vadisi'ndeki "uzun ve belalı yolculuğa" doğru atılmış ilk adımdır.