27.9.10

Behzat Ç. 2. Bölüm



Behzat Ç. 2. Bölüm


Özeti :  Behzat Ç. kızının intiharından sonra hayata küsmüş, kendini toparlayamamıştır. Bir süre sonra yaşadığı sanrılar mesleğini olumsuz etkilemiş, sonunda akıl hastanesine yatırılmıştır. Behzat Ç. iki aydır hastanede tedavi görmektedir.  Bahar dedesini hastaneye getirdiği bir sırada Behzat Ç.'yi görür. Bahar, Behzat Ç.'nin ilk aşkıdır, evlenecekleri sırada ayrılmışlardır. Şevket'in devreye girmesiyle yıllar sonra gerçekleşen bu buluşma hastane koridorlarında kalmayacaktır.  Başrollerini Erdal Beşikçioğlu, Nejat İşler, İnanç Konukçu, Fatih Artman, Berkan Şal'ın paylaştığı Behzat Ç. 'nin öyküsünü Emrah Serbest kaleme aldı.   BÇ

20.9.10

Behzat Ç. 1. Bölüm



Behzat Ç. 1. Bölüm

Özeti : Ankara Cinayet Bürosu Amiri Behzat Ç., telsizden duyduğu bir intihar vakasına bakmak için olay yerine gider. Arkadaşlarıyla doğum gününü kutladıktan sonra intihar ettiği sanılan genç kızın cesediyle karşılaşır. İlk gelen ekipler, kızın üzerinden çıkan 'intihar mektubunu' yeterli görüp olayın üzerinde durmamışlardır. Oysa Behzat Ç.'nin fark ettiği birtakım gariplikler aklına cinayet ihtimalini getirir. Olay mahallinde TEM'de (Terörle Mücadele Amirliği) görevli birilerinin olması olayın görünenin ötesinde, farklı boyutları olduğuna da işaret etmektedir. Başrollerini Erdal Beşikçioğlu, Nejat İşler, İnanç Konukçu, Fatih Artman, Berkan Şal'ın paylaştığı Behzat Ç. 'nin öyküsünü Emrah Serbest kaleme aldı.

9.9.10

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Behzat Ç. (Erdal Beşikçioğlu)

Başkomiser, diziye adını veren karakter, Cinayet Büro Amiridir. Polis Akademisi'nden 1985 yılında mezun olmuş; dönem arkadaşlarının çoğu polis teşkilatında daha üst görevlerde bulunduğu hâlde, o yükselememiştir. Kendisine has sorgu yöntemleri, zanlılara karşı şiddet içeren davranışları olmakla birlikte samimi, dürüst, dost canlısı, ekibini her türlü olumsuz durumdan koruma amacı güden bir tavıra sahiptir. Gençlerbirliği taraftarıdır. İmamesinde "A" harfi bulunan ve hiç elinden düşürmediği bir tesbihi vardır. Yakın çevresindeki iş arkadaşlarına, abisine, Şule'ye olan sevgisini asla belli etmez fakat onları çok sever ve korumak için elinden geleni yapar. Kızını kaybetmesinin acısı biraz dinmiştir fakat bunu öteki kızı Şule'yi kabullenerek dindirmeye çalışmıştır. Savcı Esra ile kısa bir süre evli kalmıştır. Karısını da kaybedince karısının katillerini sivil kimlik ile aramaya başlar. Annesinin ölmediğini, karısının katilinin azmettiricisinin Bahri olduğunu öğrenir. Şule'nin hapse girmesi ile iyice yıkılır. Final bölümünde açığa alınır ve mesleği bırakır.