25.1.03

Kurtlar Vadisi - Memati (Gürkan Uygun)

Sokaklardan geldiği için fevri ve acımasızdır. Onun için sorun her zaman somut olmalıdır ve çözümler basittir. Olayların perde arkasıyla ilgilenmez. Polat Alemdar operasyonlarda Memati’yi sağ kolu olarak kullanır. Doğrudan sonuca ulaşma yeteneği Memati’nin en önemli özelliğidir...

Memati Baş, Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin ve Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin filmlerinin karakteridir.Gürkan Uygun tarafından canlandırılmıştır.


Memati Baş, Kurtlar Vadisi dizisinde önceleri Süleyman Çakır'ın sağ kolu sonraları ise Polat Alemdar'ın yanında yer alan dizinin en önemli karakterlerinden birisidir. Memati, çocukken düştüğü hapishanede kendisini öldürmek isteyen kişilerden kurtaran Süleyman Çakır'ın sağ kolu olmuş, ölümüne kadar sadık kalmıştır. Memati, imkansız aşkını "Kazım, bu benim şarkım" dediği "Öldüm De Uyandım" ile taçlandırmış ve yaralı kalbiyle mantığı arasında derin bir sarsıntı yaşamıştır. Memati, sokaklardan geldiği için fevri ve acımasızdır. Lakabı azraildir. Onun için sorun her zaman somut olmalıdır ve çözümler basittir. Olayların perde arkasıyla ilgilenmez. Polat Alemdar, operasyonlarda Memati'yi sağ kolu olarak kullanır. Sonuca doğrudan gitmesi Memati Baş'ın en önemli özelliğidir. Sevgilisi Gamze, Fuat Tamer Tataroğlu tarafından öldürülmüştür. Oğlu Ali Memati, istihbaratçı Ersoy Ulubey tarafından katledilmiştir.

Kurtlar Vadisi Pusu'nun 9. yılının sezon finalinde azmettiren Yaşar Katırcı olmak üzere örgütün metropol sorumlusu "Cemal" kod adlı ajanın bir adamı İhtiyarlar Heyeti Başkanı Sencer Bey Memati'yi düğününde vurarak öldürtmüştür. Memati'nin ölümünü araştıran Polat Alemdar suikastin arkasında daha karmaşık olaylar olduğunun farkına varır, daha sonra olayın arkasında yeni ihtiyarlar başkanı olan Sencer dolaylı olarak Memati'nin katili olduğu anlaşılır. Sencer dolaylı yollardan suikasti Erkan Öztürk'e yaptırmıştır. Erkan'ı kullanmıştır. Erkan kandırıldığının farkına varıp Polat Alemdar'ın emrine girmiştir. Erkan kendini suçlu hissetttiğinden dolayı Sencer'i hastanede yastıkla boğarak öldürmüştür.

vikipedia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder