2.5.17

Söz 5.Bölüm



Türkiye'nin en büyük prodüksiyonlu asker dizisi, 'SÖZ' her Pazartesi "YAYIN GÜNLERİ SADECE Star TV ekranlarında!"

Türkiye'de ilk defa Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen 'SÖZ', bir "Özel Kuvvet Timi'nin" hikayesini konu alıyor.
Ön hazırlıkları 1 yıl süren ve çekimleri yaklaşık 3 aydır devam eden 'SÖZ' de kıdemli üsteğmen ve tim komutanı Yavuz rolünü başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş canlandırırken; vatanı için gözünü kırpmadan ölüme yürüyen bu özel timin diğer mensuplarını, Atakan Arslan, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Volkan Uygun, Oktay Samurkaş canlandırıyor.

Söz'ün 5. Bölümünde;


Çolak'ı(Serhat Kılıç) köşeye sıkıştıran Yavuz ve ekibi, beklemedikleri bir engelle karşılaşırlar. Aşmaları gereken engel, hem masum bir çocuğun hem de Keşanlı'nın(Görkem Sevindik) hayatına mal olabilecek derecede ciddidir.

Bu arada Eylem(Meriç Aral), Çolak'ın elindedir ve orda Çolak'ın kan donduran planlarından birine tanık olmak üzeredir. Bu durum Eylem'in hayatını iyice riske atarken Bahar(Aybüke Pusat) da hastanede hayati bir tehlike ile karşı karşıya gelir. Bu tehlike, Yavuz(Tolga Sarıtaş) ile Bahar arasında gerginliğe neden olurken Çolak da büyük planı için üst düzey militanlarla bir toplantı yapmak üzeredir.

Toplantıyı haber alan Tim'in iki görevi vardır: Aynı anda hem Eylem'i kurtarmak hem de toplantıyı basmak. Ancak işleri hiç de kolay olmayacaktır. Bu arada Fatma (Melissa Yıldırımer), Hafız'dan(Mustafa Yıdıran) boşanmak için avukata giderken onu temelli kaybetmek üzere olduğundan habersizdir.



Yönetmen - Yağız Alp Akaydın
Yapımcı - Timur Savcı & Burak Sağyaşar
Uygulayıcı Yapımcı - Fatmanur Sevinç
Senaryo - Ethem Özışık
Drama Direktörü - İlkay Doğan
Müzik - Atakan Ilgazdağ
Sanat Yönetmeni - Erol Taştan
Görüntü Yönetmeni - Cihan Yeşiltarla

Oyuncular: Tolga Sarıtaş, Serhat Kılıç, Aybüke Pusat, Meriç Aral, Nihat Altınkaya, Atakan Arslan, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Volkan Uygun, Oktay Samurkaş, Nil Günal, Ece Okay, Melisa Yıldırımer, Mehmet Uslu, İlayda Ildır, Şirin Ötüken, Çınar Altıntaş



Geçen bölümde Yavuz, Ateş ve Keşanlı sınırın öbür tarafında Çolak'a ulaşmak için Eylem'in çantasına verici koymuşlardı. Çolak vericiyi bulur ve üçlüyü görür. Adamları etrafını sarar. Çok sıkı bir çatışma sonunda oraya yakın bir timin yardımıyla kurtulur. Çolak mayınlı sınırı geçebilmek için bir aileyi önden göndererek kullanır. Ateş, Keşanlı ve Yavuz sivilleri baba hariç kurtarır. Üçlüyü kurtarmak için giden tim ise Çolak'ı kurtarmak için dostları tarafından gönderilen paralı askerlerle çatışır. Bir tanesini yaralı ele geçirirler. Hafız'ın karısı boşanmak istediği için onu memleketine yollarlar. Kadın kocasını sevmektedir ama bu ilişkinin bu şekilde sürmesini hep yalnız olmayı da istememektedir. Bir avukat tutar. Bahar ise bir hastanede doktor olarak işe başlar. Yaralı asker o hastaneye getirilir. Kaçma girişiminde Bahar'ın yardımıyla durdurulur. Bu yabancı askerin sık sık oraya geldiğini ve Mahmut diye insan kaçıran bir şöförle konuştuğu bilgisini alırlar. Ayrıca bölgede bir hareketlilik de rapor edilir. Eylem; Çolak'ın evine getirilir. Misafir gibi davranılır. Çolak ona her şeyi çarpıtarak anlatır. Beraber yemek yerler. Fethi ise kendisini kıza karşı sorumlu hisseder. Kıza tutulmasının da bu konuda etkisi vardır tabi ki. Kızın gazetesini arkadaşıymış gibi aradığında haberi yapanın Eylem olmadığını öğrenir. Telefonunu bırakıp bir haber alırlarsa aramalarını ister. Çolak kıza kamplardan birine götürmeyi ve kızın da haber yapmasını teklif eder. Kız hemen kabul eder. Yarbay Erdem'in eşi ve kızı onu bırakıp bir yere gitmek istemezler. Bir ev tutup Erdem'in yanında kalmaya karar verirler. Buldukları eşyalı bir eve yerleşirler. Bahar ile beraber oranın halkı için bir şeyler yapmaya karar verirler. Nazlı Bahar'la buluşmak için evden çıkar ama Ateş'i görür ve onun türkü bara girmesine ve Mahmut'la ilgili bir bilgiyi almasına yardım eder. Ertesi gün tim ikiye bölünür. Bir grup Eylem'i kurtarmak için harekete geçerken bir grup Mahmut'un kullanacağı ve Çolak dahil bir kaç teröristin bindiği otobüse kılık değiştirerek binerler. Yavuz ve ekibi Çolak'ı yakalarken diğerleri Eylem'i kurtarırken pusu yerler. Hafız keskin nişancı tarafından ağır yaralanır. Geveze'nin liderliğindeki grubun cephhanesi bittiği için esir alınırlar. Yavuz ekibi ve Çolak arasında kararsız kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder