11.4.17

Söz 2.Bölüm



Türkiye'de ilk defa Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen 'SÖZ', bir "Özel Kuvvet Timi'nin" hikayesini konu alıyor.
Ön hazırlıkları 1 yıl süren ve çekimleri yaklaşık 3 aydır devam eden 'SÖZ' de kıdemli üsteğmen ve tim komutanı Yavuz rolünü başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş canlandırırken; vatanı için gözünü kırpmadan ölüme yürüyen bu özel timin diğer mensuplarını, Atakan Arslan, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Volkan Uygun, Oktay Samurkaş canlandırıyor.

Terör örgütünün lideri Çolak'ın (Serhat Kılıç) uluslararası bir silah tüccarıyla yapacağı füze alışverişinin istihbaratı gelir. Çolak, büyük bir eylem hazırlığı içerisindedir. Komutan Yavuz (Tolga Sarıtaş) önderliğinde, yeni kurulan özel tim bunu engellemek için mücadeleye başlar.

Doktor Bahar (Aybüke Pusat) ise oradaki köy halkının yaşam koşullarıyla yüzleşir. Yavuz komutasında düzenlenen operasyonun sonucunda herkesi bekleyen büyük bir sürpriz olacaktır.

Yönetmen - Yağız Alp Akaydın
Yapımcı - Timur Savcı & Burak Sağyaşar
Uygulayıcı Yapımcı - Fatmanur Sevinç
Senaryo - Ethem Özışık
Drama Direktörü - İlkay Doğan
Müzik - Atakan Ilgazdağ
Sanat Yönetmeni - Erol Taştan
Görüntü Yönetmeni - Cihan Yeşiltarla

Oyuncular: Tolga Sarıtaş, Serhat Kılıç, Aybüke Pusat, Meriç Aral, Nihat Altınkaya, Atakan Arslan, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Volkan Uygun, Oktay Samurkaş, Nil Günal, Ece Okay, Melisa Yıldırımer, Mehmet Uslu, İlayda Ildır, Şirin Ötüken, Çınar Altıntaş



Yavuz karargahın kapısında Bahar ile karşılaşır. Kız ona kolyeyi verir. Beraber kahve içmek için kasabaya inerler. Fakat geçen bölüm Yavuz'un Nazlı'yı kurtarırken öldürdüğü teröristin oğlu bir kaç kişi ile peşlerine düşer. Onları götüren taksiciyi öldürüp onları kovalarlar. Yavuz ikisini öldürür Çolak'ın yiğeni olan çocuğu yaralı olarak yakalar. Nazlı'yı hastaneye götürülür. Vurulan elini bir süre sonra normal insanlar kadar kullanabilecektir. Ancak kız konservatuvar da keman çaldığı için işi biraz daha zordur. Şehit cenazesi kaldırılır. Herkes çok üzgündür. Ekip tesisite birbirine kaynaşır. İstihbarat Ateş'i silah satıcılarından alış verişin yapılacağı yeri bulması için yurt dışına çıkar. Orada bir kadından bilgileri alırken yakalanır ama kaçmayı başarır. Yeri öğrenir. Çolak bir kaç tane denemelik füze alır. Asıl alış veriş Ateş'in öğrendiiği yerde olacaktır. Yaralı yakalanan terörist çocuğun üzerinde CPRS vardır. Onun sinyalinden çok pahalı olan bir maddenin saklandığı yeri bulurlar. Yavuz ve ekibi baskın yapıp maddeyi ele geçirir. Çolak bu madde olmadığı için parasal sıkıntıya düşer. Füzeleri alıp adamları öldürmek zorundadır. Ateş'ten alınan bilgiyle Yavuz ve ekibi baskın yapar. Çolak kaçsa da füzeler ve silah tüccarı yakalanır. Hafız denilen askerin hamile karısının durumu iyi değildir. Kocasını yanında ister ama adam bir türlü ekibi bırakıp gidemez. Bahar da Yavuz ile buluştuğunda çıkan çatışmada hafif yaralanmıştır. Müdahale gördüğü hastanede okuldan bir doktor arkadaşını görür. Adamın idealistliği ve yöre halkının doktora olan ihtiyacı kızı etkiler ve orada kalmayı düşünmeye başlar. Bahar'ın doktor arkadaşı hamile bir kadının doğum sancıları için oraya gitmesi gerekir. Bahar da onunla gelir. Askeriyeden gece oraya gitmek için yardım isterler. Bahar'ın da oraya gideceğini duyan Yavuz da eşlik etmek ister. Bölgeyi iyi tanıdığı için Hafız da onlarla gelir. Hafız'ın karıs ölü doğum yaparken Bahar'ın doğurttuğu kadın da bebek de iyidir. Hafız ve Yavuz evin dışına çıktıklarında helikopterle silah tüccarını götüren Yarbay Erdem'in helikopterini görüp o mu değil mi diye konuşurken Çolak başka bir yerden bir roketatarla helikopteri vurur ve helikopter Yavuzla Hafız'ın gözü önünde düşmeye başlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder