25.4.17

Söz 4.Bölüm



Türkiye’de ilk defa Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen ‘SÖZ’, bir “Özel Kuvvet Timi’nin” hikayesini konu alıyor.
Ön hazırlıkları 1 yıl süren ve çekimleri yaklaşık 3 aydır devam eden ‘SÖZ’ de kıdemli üsteğmen ve tim komutanı Yavuz rolünü başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş canlandırırken; vatanı için gözünü kırpmadan ölüme yürüyen bu özel timin diğer mensuplarını, Atakan Arslan, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Volkan Uygun, Oktay Samurkaş canlandırıyor.

Söz’ün 4. Bölümünde;

Düğünde yaşanan katliam bütün Türkiye’de şok etkisi yaratır. Düğün sırasında verdiği kritik karar, Yavuz’un (Tolga Sarıtaş) başının belaya girmesine sebep olur.
Katliamla ilgili çekilen görüntüler çarpıtılarak medyaya servis edilir. Türk askeri zor durumda kalır. Röportaj hayaliyle Çolak’ın (Serhat Kılıç) yanına giden Eylem (Meriç Aral), başını nasıl bir tehlikeye soktuğunun farkında değildir.
Üsteğmen Yavuz ve arkadaşları, bu cani saldırının karşılığını vermek için hızla harekete geçerler. Tim, Çolak’ı köşeye sıkıştırmak üzeredir.

Yönetmen - Yağız Alp Akaydın
Yapımcı - Timur Savcı & Burak Sağyaşar
Uygulayıcı Yapımcı - Fatmanur Sevinç
Senaryo - Ethem Özışık
Drama Direktörü - İlkay Doğan
Müzik - Atakan Ilgazdağ
Sanat Yönetmeni - Erol Taştan
Görüntü Yönetmeni - Cihan Yeşiltarla

Oyuncular: Tolga Sarıtaş, Serhat Kılıç, Aybüke Pusat, Meriç Aral, Nihat Altınkaya, Atakan Arslan, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Volkan Uygun, Oktay Samurkaş, Nil Günal, Ece Okay, Melisa Yıldırımer, Mehmet Uslu, İlayda Ildır, Şirin Ötüken, Çınar Altıntaş



Yavuz komutan ve Erdem Yarbayın katıldığı düğüne saldırı olacağı haberi gelir. Kadınları muhtarın evine toplarlar ama asıl saldırgan gelindir. Gelinliğinin altına saklamış olduğu silahı çıkarır ve evde bulunan tüm kadınları taramaya başlar. Yavuz ve Erdem oraya doğru koşarlar ama içeri girdiklerinde gelini Bahar'ın kafasına silah dayamış ve arkasına saklanmış olarak bulurlar. Yavuz zor bir karar verir ve Bahar'ı yaralayarak gelini öldürür. Tüm köy perişan haldedir. Savcı gelene kadar içeri kimseyi almazlar. Gazeteci Eylem de köye gelir. Köydeki birisi en başından beri çekim yapmaktadır. Bu çekimleri Çolak'ın adamları kesip montajlar ve gece Eylem'e verirler. Kız görüntülerden emin olamaz bu yüzden yayınlamak istemez. Editörüne yollar ve onlarda Eylem'in adıyla askerler köyde katliam yaptı diye haber yaparlar. Bahar'ın annesi televizyondan duyduğu haber üzerine Karabayır'a gelir ve kızını otel odasında Yavuz ile konuşurken görür. Kızının oraya Yavuz için geldiğini düşünüp tartışırken Bahar ağzından kendisini Yavuz'un vurduğunu kaçırır. Kadın soluğu savcının yanında alır ve Yavuz hakkında soruşturma açılır. Bahar'ın annesi kızını Yavuz'un nişanlısına yetkisiz müdahale ettiğini ihbar etmekle ve doktorluğunun elinden alınması ile tehdit eder. Çolak'ın işlerini yapan Yusuf'un evine baskın yapılır. Yusuf ele sağ geçmemek için kendisini patlatacakken son anda Yavuz sayesinde kurtulur. Bu durum Çolak'ın hiç hoşuna gitmez. Fethi Eylem'den hoşlanmaya başlamışken bu haber ile kıza öfke duyar. Yavuz ve ekibinin bir planı vardır. Eylem'in Çolak ile buluşma ihtimaline karşılık kızı dinlemeye alırlar. Sabah onunla buluşacağını öğrendiklerinde de Fethi'den kızın çantasına izleme aygıtı yerleştirmesini isterler. Fethi konuşma bahanesiyle otel odasına gidip vericiyi koyar. Eylem'in buluşma saati değiştirilir. Ateş, Yavuz ve Mücahit sivil kıyafetle onu takip etmeye başlarlar. Sınırın öbür tarafında Çolak ile buluştuğunda diğer arkadaşlara da haber verirler. Fakat Çolak kızın üstünü aratır ve vericiyi bulur. Vericiyi bulunca etrafa dürbün ile bakar ve Sarı komutan'ı görüp adamlarını onun etrafını sarmaları ve öldürmeleri için gönderir. Ajan gibi gördüğü Eylem'i de alıp buradan götürün diye emir verir.  Yavuz komutanın etrafını saran adamlar çok kalabalıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder