4.4.17

Söz 1.Bölüm



Türkiye'nin en büyük prodüksiyonlu asker dizisi, TIMS&B yapım imzalı SÖZ, 1. Bölümü ile Star TV ekranlarında yayın hayatına başladı.

Türkiye'de ilk defa Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen 'SÖZ', bir "Özel Kuvvet Timi'nin" hikayesini konu alıyor.
Ön hazırlıkları 1 yıl süren ve çekimleri yaklaşık 3 aydır devam eden 'SÖZ' de kıdemli üsteğmen ve tim komutanı Yavuz rolünü başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş canlandırırken; vatanı için gözünü kırpmadan ölüme yürüyen bu özel timin diğer mensuplarını, Atakan Arslan, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Volkan Uygun, Oktay Samurkaş canlandırıyor.

Terör faciası Üsteğmen Yavuz'un hayatını değiştiriyor

İstanbul'da yaşanan büyük bir terör saldırısı sonucu onlarca insanın hayatını kaybetmesi ve bu facianın ülkede büyük bir infiale yol açması ile Kıdemli Üsteğmen Yavuz Karasu'nun (Tolga Sarıtaş) hayatı da bir yeni bir akışa sürüklenir.

Özel Kuvvet Timi oluşturuluyor

Saldırıyı üstlenen terör örgütü ikinci bir eylem olarak sivil bir vatandaşı kaçırınca, örgütün ele başını yakalamak ve kurtarma çalışmasını tamamlamak için Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde yeni bir tim oluşturulmasına karar verilir.

Rehini kurtarmak için zaman git gide daralırken Tim Komutanı olan Kıdemli Üsteğmen Yavuz Karasu, kendi hayatını tehlikeye atmak pahasına harekete geçer. Yolları vatan sevgisinde birleşen Tim birbirlerine hem kardeş hem vatan hem de siper olacaktır.

Yönetmen - Yağız Alp Akaydın
Yapımcı - Timur Savcı & Burak Sağyaşar
Uygulayıcı Yapımcı - Fatmanur Sevinç
Senaryo - Ethem Özışık
Drama Direktörü - İlkay Doğan
Müzik - Atakan Ilgazdağ
Sanat Yönetmeni - Erol Taştan
Görüntü Yönetmeni - Cihan Yeşiltarla

Oyuncular: Tolga Sarıtaş, Serhat Kılıç, Aybüke Pusat, Meriç Aral, Nihat Altınkaya, Atakan Arslan, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Volkan Uygun, Oktay Samurkaş, Nil Günal, Ece Okay, Melisa Yıldırımer, Mehmet Uslu, İlayda Ildır, Şirin Ötüken, Çınar Altıntaş



Kıdemli Üsteğmen Yavuz doğudaki görevinden sevgilisine evlenme teklifi yapmak için İstanbul'a gelir. Kıza evlilik teklifi yapıp bir AVM'ye giderler. Orada şüpheli tavırlar sergileyen birileri Yavuz'un dikkatini çeker. Nişanlısına kaçmasını söyleyip adamların peşine düşer. Onlarca kişi ve nişanlısı da ölür ancak Yavuz daha fazlasının ölmesini engellemiştir. Nişanlısını yaralıyken götürdüğü hastanede cerrah olmamasına rağmen Bahar kıza müdahale eder ama başarılı olamaz ve kız ölür. Kızın kolyesi onda kalır. Gömülmesine yetiştirmeye çalışır ama yetişemez. Yavuz mahvolmuş durumda hava alanına giderken nişanlısını öldürenlerden birisini kıstırmış polislere rastlar. Hamile bir kadını rehin almış adamı etkisiz hale getirir. Yarbay Erdem AVM saldırısı sonrasında Yavuz'un yanına gelir ama ona öfkesini kontrol edemediği için ona kızgındır. Göreve dönmesini istemez. Yavuz günlerce nişanlısının öldüğü hastanenin önünde meczup gibi kalır. Hastanede Bahar'a saldrıran bir hasta yakınını etkisiz hale getirir. Bahar yaralanan Yavuz'a dikiş atarken kolyenin sahibinin nişanlısı olduğunu anlayıp ona vermeye içeri gittiğinde Yavuz televizyonda nişanlısını öldürenlerden birini görür ve görev yerine döner. Cenazeden gelirken Yarbay Erdem'e kötü bir haber gelir. Konservatuarda okuyan kızı Nazlı teröristlerce kaçırılmıştır. Pazarlık yapıp Yavuz'un yakaladığı teröristin serbest bırakılmasını isterler. Ancak devlet onlarla pazarlık yapmaz. Kızı yaralayıp videosunu babasına yollarlar. Yarbay Erdem özel bir tim kurma emri alır ve birbirinden enteresan kişilerden oluşan bir tim oluşturur. Başlarına normalde Yavuz'u getirmesi gerekirken getirmez. Ancak Yavuz karargaha gelir ve Yarbay'ın kızının kaçırıldığını öğrenir. Yardım etmek istese de Yarbay onu dışarı çıkarttırır.  İstihbaratçının aldığı yere baskın yaparlar. Malesef tuzaktır ve bir asker şehit olur. Karargahın önündeki birinden şüphelenen Yavuz onları takip eder ve Nazlı'nın kaçırıldığı yeri bulur. Tam kızı videoya çekip öldürecekler iken duruma müdahale eder. nişanlısını öldüren adamla vuruşurken öldürür. Nazlı ile tam çıkacaklarken kalabalık bir grup gelir ve onları kıstırır. Son anda Yarbay Erdem'in gönderdiği yeni tim onları kurtarır. karargaha döndüklerinde Yarbay ona yeni ekibin başına geçmeyi teklif eder. Yavuz kabul eder. Yavuz'un öldürdüğü son teröristin kardeşi Çolak lakaplı şahıs abisinin intikamını almaya yemin eder. Onun günler önce bir silah satıcısıyla roket alma pazarlığı edildiği bilgisini alan Yarbay Erdem, Çolak'ı durdurma görevini Yavuz ve ekibine verir. Eger başarılı olamazlarsa yolcu uçağı düşürme eylemi yapmayı planlamaktadırlar. Doktor Bahar Yavuz'u görüp kolyeyi vermeye geldiğinde Çolak onları görür ve planlarını oluşturmaya başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder